Thursday, September 22, 2011

Βοηθήστε τον αόματο...

Δυο αναρτήσεις σε μια μέρα αποτελεί ρεκόρ για ένα ανενεργό blog, αλλά συμβουλή των ψυχολόγων είναι να τα λες και όχι να τα κρατάς μέσα σου.. Προτιμώ λοιπόν να τα γράφω εδώ και όχι σχολιάζοντας τις αναρτήσεις των φίλων μου.. Όπως καταλάβατε πρόκειται για μια ακόμη πολυδημοσιευμένη ανάρτηση με τίτλο "Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα" που κατακλύζει το facebook και τα διάφορα blogs..

Φυσικά είναι πολύ θετικό να ακούγονται τέτοιες απόψεις στο εξωτερικό, όπου όλοι έχουν σχηματίσει τη χειρότερη άποψη για την Ελλάδα και το σύνολο των Ελλήνων. Αδιαμφισβήτητα τέτοιες φωνές λειτουργούν ως ανάχωμα στην απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται η χώρα μας από περιοδικά τύπου Focus και από άλλα ΜΜΕ του εξωτερικού. Βέβαια δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της χώρας, θέλοντας να κρύψουν την ανικανότητά τους, την παρουσιάζουν ως την πλέον διεφθαρμένη χώρα..

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να βλέπω το συγκεκριμένο άρθρο (και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τίτλο) να δημοσιεύεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας. Όλοι στην Ελλάδα ζούμε.. ξέρουμε ότι όσα λέει δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή έστω σε ολόκληρη την αλήθεια. Αν η συμπαθής αρθρογράφος πήγαινε να εξυπηρετηθεί σε κάποια δημόσια υπηρεσία θα καταλάβαινε ότι μπορεί να μην είμαστε οι τεμπέληδες που άλλοι μας παρουσιάζουν, αλλά σίγουρα δεν είμαστε από τους πιο σκληρά εργαζόμενους λαούς στην Ευρώπη. Συμφωνώ με την περιγραφή της κατάστασης λόγω Ευρώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν προτείνει την αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά Γερμανίας-Γαλλίας ή την εθελούσια έξοδό μας από την ευρωζώνη. Αν πήγαινε μια βόλτα στις παραλίες θα καταλάβαινε γιατί οι συμμετέχοντες στην πλατεία Συντάγματος από χιλιάδες έγιναν εκατοντάδες. Κρίνοντας από τις ελληνικές λέξεις που της έμειναν, καταλαβαίνει κανείς οτι μόλις είχε βγει το Deptocracy και πόσο εύκολα μπορεί ένα ντοκιμαντέρ (πόσο μάλλον τα ΜΜΕ) να επηρεάσει την κρίση του κόσμου..

Στο δια ταύτα.. Έχω βαρεθεί την οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αποχαύνωσης του κόσμου.. Έχω βαρεθεί τα ΜΜΕ που χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου φοβούμενα μήπως ξυπνήσει.. Έχω βαρεθεί να φοράμε γυαλιά τυφλού προσποιούμενοι πως δεν βλέπουμε τί γίνεται γύρω μας.. Θα πρότεινα λοιπόν σε όλους τους φίλους μου, αντί να αναρτούν το συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζοντας τους καλούς-καημένους Έλληνες και τους κακούς ξένους, να κάνουν την αυτοκριτική τους.. Έλληνες ψηφίζουν για δεκαετίες τις δύο "δυναστείες".. Έλληνες είναι οι γιατροί που παίρνουν τα φακελάκια και αυτοί που τα δίνουν.. Έλληνες είναι οι καθηγητές που κάνουν φροντιστήρια και όλοι αυτοί που βγάζουν όσα περισσότερα μαύρα χρήματα μπορούν.. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε οργανωμένο κράτος, αλλά κρίνοντας από τους Έλληνες ψηφοφόρους, αναρωτιέμαι αν θέλουμε όντως ένα οργανωμένο κράτος.. Ελπίζω κάποια στιγμή να βγάλουμε τα γυαλιά που μας έχουν φορέσει, να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να κερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια εντός και εκτός συνόρων..

Το παρακάτω video ίσως ελαφρύνει λίγο το κλίμα αλλά παρουσιάζει πολύ εύστοχα και παραστατικά πως καταντήσαμε τη χώρα μας..


2 comments:

Anonymous said...

Αυτό που νομίζω ότι λείπει απ'όλα τα άρθρα είναι το backround της υπόθεσης. ΄Δυστυχώς τοσο πίσω από την οικονομική κρίση της Ελλάδας και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ (σ'αυτο θα συμφωνήσω με τη συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου) όσο και (ακόμα πιο δυστυχώς) πίσω από την αγανάκτιση του κόσμου κρύβονται μεγάλα ή μικρότερα οικονομικά ή/και πολιτικά συμφέροντα. Συνεπώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε όσα γράφονται και λέγονται από τα ΜΜΕ. Θα πρέπει μάλλον κανείς να διαβάζει όλες τις απόψεις, να αμφισβητεί τα πάντα και να κατλήγει κατά την κρίση του... Το σημαντικότερο που έχω να πω πανω σε όλα όσα έχω ακούσει και διαβάσει τον τελευταίο καιρό αλλα και σχολιάζοντας τις λίγες συνελέυσεις της πλατείας συντάγματος τις οποίες παρακολούθησα είναι το εξης: Τι προτείνετε;;; Τι πρέπει να γίνει; Πως θα γίνει; Από ποιόν, με τι χρονοδιάγραμμα και με ποιο αναμενόμενο αποτέλεσμα; Πουθενά και από κανέναν δεν έχω ακούσει μια σοβαρή αντιπρόταση... με συγκεκριμένο πλάνο... ααα και όσον αφορά στους 'Ελληνες ένα πραγμα έχω να πώ...μας λείπει η παιδεία. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο καλύτερα για τα παιδιά μας. Κατά τη γνώμη μου είναι η πηγή μεγάλου μέρους της νοοτροπίας που ευθύνεται ίσως σε ένα βαθμό για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σαν λαός.

Argosxolos said...

Κανείς δεν αμφισβητεί τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, αλλά δεν μ' αρέσει να δαιμονοποιώ πράγματα και καταστάσεις. Είναι προφανές ότι κερδοσκοπικά κέντρα στη προσπάθειά τους να πλήξουν το ευρώ, χτυπούν αρχικά την Ελλάδα ως πιο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης, με χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α. να ακολουθούν. Είναι προφανές ότι η Ευρώπη στερείται ηγετών αφού οι απόψεις και οι αποφάσεις τους εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τη δημοτικότητα και την πορεία των κομμάτων στο εσωτερικό των χωρών τους. Αναφορικά με την αγανάκτηση του κόσμου είναι από τις λίγες φορές που άνθρωποι διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και οικονομικής κατάστασης διαδηλώνουν μαζί. Δυστυχώς σε μικρό ή μεγάλο βαθμό θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα όλων αυτών. Δυστυχώς η αχίλλειος πτέρνα αυτού του κινήματος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός ηγέτης να βγει μπροστά και να εμπνεύσει όλο αυτό τον κόσμο. Ο κόσμος αγανάκτησε γιατί κουράστηκε να κυβερνάται από άχρηστους κατά πολλούς, προδότες κατ' εμέ, πολιτικούς. Συγκριτικά με τώρα που δεν γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Τί πιο απλό από οργάνωση και σωστή διαχείριση; Το κράτος πληρώνει ασύλληπτα ποσά σε ενοίκια ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει δικά του κτίρια. Εκτός από το γραφείο ως υπουργός οικονομικών, ο συνταγματολόγος δημιούργησε και γραφείο αντιπροέδρου με κόστος 900.000€ το χρόνο. Αυτά και πολλά άλλα που καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι μικρά και απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν. Πολλά από αυτά που περιγράφει το μνημόνιο πρέπει να γίνουν, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο και σίγουρα όχι υπό την πίεση της τρόικα. Προχώρα πρώτα σε ανακατανομή των δημοσίων υπαλλήλων και μετά σε εφεδρεία του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά μη διανοηθείς να κάνεις οποιαδήποτε πρόσληψη όσο υπάρχουν άτομα σε εφεδρεία. Μετά από συζήτηση, άνοιξε όλα τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά ομαλά και χωρίς να ισοπεδώνεις άδειες που κάποιοι δούλευαν όλη τους τη ζωή για να αποκτήσουν. Προχώρα σε αλλαγές, έλα σε σύγκρουση με τις συντεχνίες που έχουν δημιουργηθεί, αλλά μην ξεχνάς ότι όλα αυτά θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ποιός θα το κάνει; Σίγουρα όχι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, καθώς είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους και δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Αντιθέτως δημιούργησαν και συντήρησαν αυτό το τερατούργημα του πελατειακού κράτους. Συμφωνώ απόλυτα για την παιδεία που δεν έχουμε ως λαός, αλλά θέλω να πιστεύω πως ακόμη μέσα μας έχουμε κάποια ίχνη φιλότιμου. Αν βρεθεί κάποιος να δικάσει όλους αυτούς που καταχράστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, από τους μεγαλοαπατεώνες έως τους μικρούς φοροφυγάδες.. Αν βρεθεί κάποιος να κατανείμει δίκαια το βάρος που πρέπει να σηκώσει ο ελληνικός λαός.. Αν βρεθεί κάποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά για την Ελλάδα.. τότε όλοι θα ακολουθήσουν.. ακόμη και αν θίγονται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα οικονομικά συμφέροντά τους..