Thursday, September 22, 2011

Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων ;

Παρακολουθώντας τους φίλους μου στο facebook να ανεβάζουν ο ένας μετά τον άλλο την περίφημη ιστορία με την Τράπεζα της Ανατολής διαπίστωσα οτι ΝΑΙ είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Ζώντας μια σύγχρονη τραγωδία περιμένουμε τον "από μηχανής θεό" που θα δώσει ξαφνικά τη λύση από το πουθενά..

Αναρωτιέμαι πώς τόσοι άνθρωποι δέχονται χωρίς δεύτερη σκέψη ότι διαβάζουν και σπεύδουν να το διαδώσουν ευελπιστώντας (πολλές φορές δηλώνοντας τη βεβαιότητα τους) στην οριστική σωτηρία της Ελλάδας. Μιλάνε για 40 μετοχές συνολικής αξίας 30 τρις τα οποία πρέπει να δώσει η Εθνική Τράπεζα. Σίγουρα δεν δηλώνω γνώστης, αλλά σκέφτηκε κανείς πόση είναι η συνολική αξία της Εθνικής Τράπεζας; Όχι 30 τρις δεν είναι αλλά δεν ξέρω αν φτάνει με το ζόρι τα 3 δις..

Κάπου αναφέρει οτι εγγυητής κάθε μετοχής είναι η Τράπεζα της Γαλλίας.. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει πως μπορούν να βρεθούν τόσα χρήματα; Πόσο μάλλον να τα πάρεις από την Τράπεζα της Γαλλίας; Αλλά ξέχασα.. αφού πήρες τόσα χρήματα από τους Γερμανούς λόγω λεηλασιών και κατοχικού δανείου.. δεν θα μπορέσεις να τα πάρεις από τους Γάλλους;

Μόλις σταματήσουμε να τρώμε το κουτόχορτο που μας ταΐζουν τότε ίσως βρεθεί λύση.. αλλά αυτή πρέπει να τη δώσουμε εμείς και όχι κάποιος "από μηχανής θεός"..

No comments: